Skip to main content

In samenwerking met onze Europese collega’s van Sea Alarm, nodigen we u graag uit om op 8 maart de online lezing over vogelgriep onder zeevogels door Kees Camphuysen bij te wonen.

U kunt de lezing terugluisteren via deze link https://www.son-respons.nl/webinars

Kees Camphuysen behoeft eigenlijk geen introductie. Verbonden aan het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) op Texel, is Kees één van Nederlands’ meest gerenommeerde wetenschappers op het gebied van zeevogel onderzoek waaronder het effect van olievervuiling in het mariene milieu op zeevogelpopulaties. Zijn werkgebied en wetenschappelijke nieuwsgierigheid strekken zich uit van de wateren rondom Groenland tot Antarctica en zijn kennis is uniek en van onschatbare waarde. Het kon dus niet uitblijven dat het vogelgriep virus, dat zich voor het eerst in 2022 onder zeevogels manifesteerde en voor massale sterfte zorgde, zijn aandacht als mariene ecoloog trok.

U bent van harte welkom om de online lezing van Kees Camphuysen over vogelgriep onder Grote Jagers, Jan van Genten, meeuwen en sterns bij te wonen. In zijn lezing zal Kees ingaan op wat er in 2022 gebeurde, hoe het virus plotseling ook in zee terecht kwam, wat we kunnen doen, welke gevaren er voor de mens bestaan en hoe de toekomst eruit ziet. Na afloop is er korte gelegenheid om vragen te stellen. De lezing wordt gehouden in het Engels. Wij verwelkomen u graag op WOENSDAG 8 MAART 17.00 – 17.45