Skip to main content

Dertien nieuwe Advanced Responders zijn op 13 februari afgezwaaid na een vierdaagse training in wildopvang De Fûgelhelling. De training leidt mensen van de SON-Respons opvangcentra op tot het tweede niveau binnen de EUROWA trainingsmodules. De Advanced Responders leren op basis van het Europees Protocol alle fijne kneepjes van olievogelrevalidatie. Het unieke van deze training was dat er echte olievogels aanwezig waren, iets wat gelukkig niet elke dag gebeurt, na de Mystery spill met de stookoliebolletjes eerder deze maand. Rijkswaterstaat maakt deze trainingen mogelijk binnen het Paraatheidsprogramma, zodat opgeleide mensen ingezet kunnen worden mocht een grootschalige olieramp zich voordoen op zee en vogels besmeurd raken. Aan de training deden mensen mee van Ecomare, Vogelasiel De Paddestoel, Wildopvang Krommenie, Vogelhospitaal, Vogelklas Karel Schot en natuurlijk van De Fûgelhelling. De training werd gegeven door Isabelle Allemeersch en Claude Velter van VOC Oostende en Hetty Sinnema van De Fûgelhelling.