Skip to main content

 

Schermafbeelding 2019-03-28 om 09.54.16

Op 20 kilometer ten westen van Texel bevindt zich een vlek op zee die waarschijnlijk uit olie bestaat. De kustwacht voert vluchten uit om de situatie te monitoren. Rijkswaterstaat is actief met een schip om de substantie op te ruimen. De vogelopvangcentra Ecomare op Texel en De Paddestoel zijn geïnformeerd en stand by. Op dit moment is er één zeekoet met olie in Petten gevonden en naar De Paddestoel gebracht. Het NIOZ is betrokken bij het in kaart brengen van populaties vogels en geeft aan dat het geboden is om de olie snel op te ruimen, omdat er een risico is voor zee-eenden, eidereenden en zeeduikers. Ziet u een olievogel, neem dan contact op met het dichtstbijzijnde vogelopvangcentrum, Ecomare op Texel en vogelasiel De Paddestoel in Den Helder.